Tuotearvostelut

Retkeilevän koiran makuupussi: turhake vai tarpeellinen? (Wolf of Wilderness)

Juttu sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty (*)-merkillä.

Koira on rakas perheenjäsen, jonka hyvinvointiin ollaan valmiita sijoittamaan rahaa, ja bisnestä tekevät tietävät sen. Koiraharrastuksissa liikkuvat isot rahat. Koirille myydään kaikenlaista tavaraa, joista osa on hyvinkin tarpeellista, osa taas ei ollenkaan.

Retkikoirille on jo pitkän aikaa ollut tarjolla omat, koirille suunnitellut makuupussinsa.

Onko koiran makuupussi kuitenkaan tarpeellinen retkivaruste, vai pärjääkö retkikoira ilmankin?

Mitä mieltä koira on makuupussissa nukkumisesta?

Minkälainen on retkikoiramme Unton makuupussi?

Näihin kysymyksiin vastailen tässä tekstissä. Lopuksi voit katsoa myös videon, jossa esittelemme Unton kanssa, minkälainen makuupussi Untolla on käytössään.

Mitkä ovat varta vasten koirille suunnitellun makuupussin hyödyt?

Jos nyt mietitään ihan maalaisjärjellä, on selvää, että koirakin tarvitsee telttayöksi jonkinlaisen petin. Kuinka paksun, riippuu tietysti siitä, minkä vuodenajan retkeä ollaan suunnittelemassa, sekä siitä, kuinka paksu turkki koiralla on.

Kannattaa muistaa, että yöt voivat olla viileitä kesälläkin, ja viileys nousee nimenomaan sieltä maasta. Jokin pehmeä peti koirallakin olisi siis hyvä olla mukana.

Ajatellaanpa vaikka mittelspitz-koiraamme Untoa: se on paksuturkkinen, joten lämpimänä kesäiltana se aloittaa yöunensa yleensä paljaalla telttakankaalla. Kuitenkin se siirtyy aina yön aikana makuupussinsa päälle nukkumaan. Kesäyö ei ole sille niin kylmä, että se kaivautuisi pussiin sisälle, mutta pehmeä ja lämmin aluspeti kelpaa kyllä. Karvaton koira tarvitsisi vielä enemmän lämmikettä kesälläkin.

Koiran telttapetiksi kävisi tietysti myös jokin muu peite, mikä kotoa löytyy. Jotkut esimerkiksi käyttävät koirillaan vanhaa, käytöstä poistettua ihmisten makuupussia. Se vaihtoehto toimiikin retkeilyharrastuksen alussa, mutta pitemmän päälle se ei ole kuitenkaan paras mahdollinen, ja seuraavaksi kerron miksi.

Varta vasten koiralle suunniteltu makuupussi on tehty vettä ja likaa hylkivästä materiaalista, joten se sopii koiran tassuille paljon paremmin kuin ihmisten makuupussi (kokemusta on!).

Koiralle suunniteltu makuupussi pysyy helpommin puhtaana, eikä se haise. Se on koiran keholle sopivanmallinen.

Ja kaiken muun hyvän lisäksi se on pienempi ja kevyempi kantaa kuin ihmisten makuupussi. Yksi koiran makuupussi korvaa hyvinkin pari muuta peitettä tai vilttiä, jotka veisivät tilaa rinkassa.

Ymmärrän kyllä, että koiran oma makuupussi on ylellisyyttä. Jos vasta kokeilet metsässä yöpymistä koirasi kanssa, voit tehdä sen ihan hyvin myös muilla varusteilla. Kun kysytään, onko koiran makuupussi turhake, niin onhan se siinä mielessä, että ilmankin pärjää ja muitakin vaihtoehtoja on.

Itse kuitenkin tykkään ajatuksesta, että myös Untolla on omat retkivarusteensa, jotka pakataan mukaan nimenomaan silloin, kun edessä on yö luonnonhelmassa.

Wolf of Wilderness -merkkinen koiran makuupussi

Olen itse asiassa täysin varma siitä, että koiran makuupussi on hyvä ja laadukas ostos. Ongelmaksi voi sen sijaan tulla se, viihtyykö juuri sinun koirasi makuupussissa ja ottaako se sen omaksi petikseen.

Tule mukaan retkelle! Tilaa uusimmat Koira Retkellä -päivitykset suoraan sähköpostiisi:

Miten koira tottuu nukkumaan makuupussissa?

Ensimmäinen neuvoni on, että koira kannattaa tutustuttaa makuupussiin kotona hyvissä ajoin ennen retkeä. Ota koira hommaan mukaan heti, kun vedät makuupussin ensimmäisen kerran ulos säilytyspussistaan ja anna koiran haistella sitä.

Jos koirasi innostuu makuupussista sen verran paljon, että se menee heti sen päälle makaamaan, palkkaa koira ja kehu sitä. Tarkoitushan on, että makuupussista tulee koiralle mukava ja turvallinen petipaikka.

Kun koira on tottunut nukkumaan makuupussin päällä, voit sen jälkeen avata pussin vetoketjun. Kun koira nukkuu nyt pussin alaosan päällä, voit varovasti laskea päällimmäisen siivekkeen koiran päälle peitoksi. Älä kuitenkaan vielä sulje vetoketjua, vaan odottele, että koira on taas tottunut tähän vaiheeseen. Vasta viimeisessä totuttelun vaiheessa voit sulkea vetoketjun.

Kun kuulostelet koirasi reaktioita ja totutat koiran pikkuhiljaa makuupussissa nukkumiseen, siitä tulee sille mukava juttu.

Olen huomannut, että suurin syy, miksi ihmiset myyvät koiriensa makuupusseja kirpputoreilla ei ole puute makuupussin laadussa, vaan se, että koira ei ole tottunutkaan siinä nukkumaan.

Paljon voi kuitenkin tehdä valmisteluilla ennen retkeä. Unto ainakin on oppinut tykkäämään omasta makuupussistaan. Se tietää heti, kun makuupussi nostetaan eteiseen, että tiedossa on jotain todella jännää ja mukavaa!

Makuupussia ei siis kannata ostaa juuri ennen suunniteltua retkeä, vaan reilusti aikaisemmin. Näin koiralle jää aikaa tottua uuteen petiin. Sitten kun retkelle lähdetään, koira on tyytyväinen päästessään kävelyn jälkeen tutulle lepopaikalleen.

Unton makuupussi on ollut mukana muun muassa näillä retkillä:

Aurinko kultaa kesäyön Pyhärannan Hierkonpolulla

Pinkjärven yössä vain nainen, koira ja kuikka

Untolla on Wolf of Wilderness -makuupussi. Sopisiko se sinun koirallesi?

Olen hankkinut Unton makuupussin verkkokauppa ZooPlussasta, ja makuupussi on Wolf of Wilderness -merkkinen. Olen ollut todella tyytyväinen tämän makuupussin laatuun, sillä se on kestänyt käytössä erinomaisesti. Yli 2,5 vuoden käytön jälkeen se on edelleen kuin uusi.

Tämä makuupussi on ollut meillä mukana telttaretkillä, mutta joskus, etenkin talvella, se on ollut mukana myös päiväretkillä tuomassa lämpöä laavuilla vietettyinä hetkinä. Joskus makuupussi on ollut mukana myös erinäköisillä mökkireissuilla, kun olen halunnut tarjota Untolle tutun petipaikan oudossa ympäristössä. Makuupussi on helppo heittää autonperään, kun lähdetään mille tahansa matkalle.

Erillistä makuualustaa Unto ei lämpiminä kesäöinä teltassa tarvitse, mutta viileämpinä öinä olen asettanut joko istuinaluset tai jonkinlaisen lyhyen makuualustan pätkän makuupussin alle estämään kylmän nousun maasta.

*Jos haluat tutustua tähän Untolla käytössä olevaan makuupussiin tai mahdollisesti ostaa sen omaksesi, voit tehdä sen klikkaamalla tästä linkistä. Linkki vie sinut ZooPlus-verkkokauppaan.

ZooPlus on minulle tuttu ja hyväksi havaittu verkkokauppa. Olen asioinut siellä 11 vuoden ajan. Jos sinä asioit kuitenkin mieluummin esimerkiksi PetenKoiratarvikkeella, myös heillä on myynnissä koirien makuupusseja. Laitan tähän alle linkin yhdestä heidän vaihtoehdostaan, mutta toivon että otat huomioon sen, että tästä makuupussista minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta enkä pysty arvioimaan, minkälainen se on.

*Tutustu PetenKoiratarvikkeen makuupussivaihtoehtoon tästä klikkaamalla.

Kun katselet makuupussivaihtoehtoja, muista tarkistaa muiden ominaisuuksien lisäksi se, että makuupussi on koirallesi sopivankokoinen!

Vinkki: koiran makuupussi on myös oiva lahjaostos jouluksi tai muuksi juhlapäiväksi joko itselle tai retkeilyä harrastavalle kaverille!

Koiran nukkuu teltassa koiramakuupussin päällä
Unto makoilee teltassa omalla petipaikallaan eli makuupussinsa päällä

Loppuyhteenveto ja videoarvio Wolf of Wilderness -makuupussista

Koiramakuupussin plussat ja miinukset

+ helppohoitoinen (Wolf of Wilderness -makuupussin voi pestä pesukoneessa)
+ hylkii likaa ja vettä
+ kevyt kantaa
+ sopii monenlaiseen retkeilyyn, matkailuun ja liikkumiseen
– voi vaatia hieman totuttelua ja harjoittelua ennen kuin koira ottaa makuupussin omakseen
– makuupussi on helppo korvata jollain muulla kotoa jo löytyvällä peitteellä. Se ei ole välttämätön varuste, joskin se on mukava olla olemassa

Katso vielä video, jossa esittelen *Wolf of Wilderness -makuupussimme ja kerron myös, miten minä pakkaan makuupussit rinkkaan! Toisin kuin edellisellä videolla, nyt näkyy myös naama.

Videon lopussa Unto esittää oman mielipiteensä Wolf of Wilderness -makuupussista. Samalla näet, miltä näyttää 9-vuotias koira 1,5 kuukautta sappirakon poiston jälkeen.

(*)-merkillä varustetut linkit ovat affiliate- eli mainoslinkkejä. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä tuo minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivustolla ja tutustua tuotteeseen. Jos päädyt ostamaan tuotteen linkkini kautta, saan siitä pienen komission itselleni, mutta sinä maksat tuotteesta silti vain normaalin hinnan.

Suosittelen blogissani vain sellaisia tuotteita, joita itse käytän ja joista olen pitänyt.

2 kommenttia

Vastaa

%d