Koira Retkellä

Luonnossa liikkumista koiran kanssa – Varsinais-Suomi

Keitä ovat Eve ja Unto?

”Kuinka tylsää onkaan kiertää koiran kanssa samaa lenkkiä päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen!”

Tästä toteamuksesta lähti liikkeelle koko tämä blogi.

Koiran kanssa on käytävä ulkona useamman kerran päivässä, ja jos ainoastaan liikkuu oman kodin läheisyydessä, on liikkumatila hyvin rajattu. Lähipolut on äkkiä koluttu. Koira on kumppani ja perheenjäsen parhaimmassa tapauksessa jopa 15 vuotta. Valitettavan paljon näkee kuitenkin niitä koiranomistajia, jotka menettävät innostuksensa pian alkuhuuman jälkeen, kun huomaavat, ettei se ulkoilu aina niin herkkua ole.

Mutta miksi sen lenkkeilyn pitäisi aina olla pakkopullaa ja räntäsateessa eteenpäin puskemista? Kun etsii vaihtoehtoisia reittejä ja ulkoilutapoja, saa piristystä sekä omalle mielelleen että koiralle.

Täällä blogissa vaikuttavat minä, Eve, sekä mittelspitz-rotuinen koira Unto. Me retkeilemme luonnossa, pääasiassa Varsinais-Suomen alueella, koska siellä asumme, mutta ajoittain myös muualla Suomessa. Kiertelemme tutustumassa luontopolkuihin, mutta silloin tällöin käymme katselemassa myös muunlaisia kohteita, jotka mahdollisesti inspiroisivat liikkumaan ja ulkoilemaan.

Olennaista on, että kaikkiin näihin kohteisiin saa mennä koiran kanssa. Toki koira on pidettävä kiinni, ja muutenkin on hyvä muistaa ottaa muut ihmiset (ja koirat) huomioon.

Kantavana voimana retkillämme on luonnon kauneus, jota on kaikkialla ympärillämme, myös aivan lähellä. Kun ihmiset uskaltautuvat ulos luontoon ja kun he huomaavat kuinka kaunista siellä on, he alkavat ymmärtää, että ympärillämme oleva kauneus on suojelemisen arvoista. Näin ainakin uskon.

Unto on vuonna 2013 syntynyt mittelspitz-rotuinen koira. Minä, Eve, taas olen vuonna 1976 syntynyt nainen, ja olen harrastanut koiria lähes 20 vuoden ajan. Olen kokeillut koirien kanssa agilitya, näyttelyitä, nose workia, tokoa ja koiratanssia, mutta koska en halua harrastaa mitään kilpailumielessä, on luonnossa retkeily vienyt rentoudellaan voiton.

Koulutukseltani olen FM Turun yliopistosta. Pääaineekseni vaihtui viime hetkellä yleinen historia, mutta pääasiassa vieraita kieliä opiskelleena olen tehnyt työuraani kääntäjänä. Suuri haaveeni olisi kuitenkin saada kirjoittaa aivan omia tekstejä. Muistan haaveilleeni siitä jo lapsena, kun pitkälti alle kouluikäisenä luin Aleksis Kiveä. En ole kuitenkaan koskaan uskaltanut tunnustaa haavettani kenellekään ääneen – ennen kuin tässä ja nyt!

Mutta tulehan mukaan matkaamme! Toivon, että viihdyt ja löydät rakkauden luonnossa liikkumiseen. Jos yksikin ihminen blogiani luettuaan innostuisi luonnosta ja koiran kanssa liikkumisesta, voisin kokea olevani onnistunut.

Mikäli haluat laittaa viestiä, se löytää perille, kun laitat osoitteeksi koiraretkella[at]gmail.com.

Turun Sanomien tilaajana voit lukea meistä kirjoitetun jutun:

Retkellä koirakaverin kanssa

%d bloggaajaa tykkää tästä: