Blogin takana

”Kuinka tylsää onkaan kiertää koiran kanssa samaa lenkkiä päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen!”

Tästä toteamuksesta lähti liikkeelle koko tämä blogi.

Halusin etsiä ja tarjota ratkaisuja sille ongelmalle, jonka jokainen koiranomistaja tietää: kun ulkona on käytävä joka päivä ja monta kertaa päivässä vuosien ajan, on lähipolut äkkiä koluttu. Lopulta ulkoilu on samojen tylsien lenkkien kiertämistä aina uudelleen ja uudelleen.

Perustin Koira Retkellä -blogin helmikuussa 2020. Kuukautta myöhemmin koko maailma sulkeutui, ja luontopolut täyttyivät ihmisistä. Olin osunut ajoituksessani oikeaan aikaan, sillä lukijat ja kirjoitukseni kohtasivat. Tällä hetkellä blogista löytyy yli 80 luontokohteen esittelyt. Niissä kaikissa olen käynyt koirani kanssa ihan oikeasti itse paikan päällä.

Vuosien saatossa blogin sisältö on hieman laajentunut. Luontokohteiden lisäksi kirjoitan tuotearvosteluita retki- ja koiravarusteista, tutustutan ihmisiä koirakirjoihin ja pohdiskelen koiraelämään liittyviä kysymyksiä ja ongelmia. Löytyypä blogista myös koirien temppuja ja aktivointivinkkejä.  

Minä, blogin kirjoittaja Eveliina, olen herkkä ja kiltti keski-ikäinen täti-ihminen, jolle maailman pahuus tuntuu välillä liian vaikealta kestää. Olen eläinten ja luonnon puolesta puhuja, ja lapsesta saakka olen ymmärtänyt koiria paremmin kuin useimpia maailman ihmisiä.

Olen myös yleisen historian maisteri, kääntäjä ja kirjoittaja. Rakastan historiaa, romaanisia kieliä, kirjallisuutta, musiikkia ja tietenkin koiria ja luontoa. Olen ujo, mutta samalla nautin huomion keskipisteenä olemisesta. Viljelen vaatimatonta huumoria, jota joku ymmärtää, joku ei. Itse nauran paljon ja äänekkäästi, vaikka kukaan muu ei ymmärtäisikään.

Koira Retkellä -tarinoiden koira, Unto, on vuonna 2013 syntynyt mittelspitz, saksanpystykorva. Unto on elämässään ehtinyt harrastaa agilitya, näyttelyitä, nose workia, tokoa ja koiratanssia, mutta retkeilyharrastus on lopulta vienyt voiton Unton elämässä. En halua harrastaa mitään kilpailumielessä, joten en aina sovellu muiden silmissä edes tähän välillä niin raadolliseen koiramaailmaan.

Toivon, että viihdyt blogissa ja palaat piipahtamaan aina kun siltä tuntuu. Vaikka teksteissä tulee välillä vakavaa asiaa, ei tätä silti ihan niin vakavasti kannata ottaa.

Mikäli haluat laittaa viestiä, se löytää perille, kun laitat osoitteeksi koiraretkella[at]gmail.com. Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista.

Turun Sanomien tilaajana voit lukea meistä kirjoitetun jutun:

Retkellä koirakaverin kanssa

Teen mielelläni myös kaupallisia yhteistöitä sopivien kumppanien kanssa. Jos olet tällaisesta vaihtoehdosta kiinnostunut, suosittelen, että siirryt yhteistyösivulleni.

%d bloggaajaa tykkää tästä: