Koira retkellä

Luonnossa liikkumista koiran kanssa – Varsinais-Suomi

Keitä ovat Eve ja Unto?

”Kuinka tylsää onkaan kiertää koiran kanssa samaa lenkkiä päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen!”

Tästä toteamuksesta lähti liikkeelle koko tämä blogi.

Koiran kanssa on käytävä ulkona useamman kerran päivässä, ja jos ainoastaan liikkuu oman kodin läheisyydessä, on liikkumatila hyvin rajattu. Lähipolut on äkkiä koluttu. Koira on kumppani ja perheenjäsen parhaimmassa tapauksessa jopa 15 vuotta ja valitettavan paljon näkee niitä koiranomistajia, jotka menettävät innostuksensa pian alkuhuuman jälkeen, kun huomataan ettei se ulkoilu aina niin herkkua ole.

Mutta miksi sen lenkkeilyn pitäisi olla pakkopullaa ja räntäsateessa eteenpäin puskemista? Kun etsii vaihtoehtoisia reittejä ja ulkoilutapoja, saa piristystä sekä omalle mielelleen että koiralle. Ja jos samalla liikunnan lisääntymisen myötä lähtee jokunen sentti vyötäröltä, niin mikäs sen parempaa.

Täällä blogissa vaikuttavat Eve sekä mittelspitz-rotuinen koira Unto. Me retkeilemme luonnossa, pääasiassa Varsinais-Suomen alueella, koska siellä asumme, mutta ajoittain myös muualla Suomessa. Kirjoittelen retkistämme ja esittelen samalla luontopolkuja, jotka ovat ehkä saattaneet jäädä muilta huomaamatta. Ajoittain kiertelemme katselemassa myös muunlaisia kohteita, jotka mahdollisesti inspiroisivat muitakin liikkumaan ja ulkoilemaan.

Olennaista on, että kaikkiin näihin kohteisiin saa mennä koiran kanssa. Toki koira on pidettävä kiinni ja muutenkin on hyvä muistaa ottaa muut ihmiset (ja koirat) huomioon. Hyvät tavat kunniaan!

Toisinaan saatamme viipyä jossain pitemmänkin aikaa, joilloin esittelen mm. koiralle tarpeellisia retkeilyvarusteita ja kaikkea mitä pitää ottaa huomioon, kun on vastuussa itsensä lisäksi myös siitä parhaasta ystävästä.

Kantavana voimana retkillämme on luonnon kauneus, jota on kaikkialla ympärillämme, myös aivan lähellä. Uskon, että kun ihmiset uskaltautuvat ulos luontoon ja kun he huomaavat kuinka kaunista siellä on, heidän on helpompi ymmärtää että tämä kaikki on suojelemisen arvoista.

Unto on vuonna 2013 syntynyt mittelspitz-rotuinen koira. Eve on nelikymppinen nainen, joka on harrastanut koiria melkein 20 vuoden ajan.

Tule mukaan matkaamme! Toivottavasti viihdyt ja löydät rakkauden luonnossa liikkumiseen.

Mikäli haluat laittaa viestiä, se löytää perille, kun laitat osoitteeksi koiraretkella[at]gmail.com.


%d bloggaajaa tykkää tästä: